Тиодоровић је за Танјуг истакао да коначне одлуке о мерама доноси Влада и да се приликом доношења одлука мора узети у обзир и очување економског система у земљи.


Струка износи предлоге који се искључиво однсе на здравље људи, док очување економског система, како је поручио, обезбеђује неометан рад здравства.

"И једно и друго је веома важно, дакле здравље пре свега, али морамо одржати економију, јер без ње нећемо одржати здравље", поручио је Тиодоровић.

Упитан када је био неусаглашен са одлуком владе, Тиодоровић је истакао три ситуације.

Прва се односи на јул претпрошле године када се омогућио рад сплавова и ноћних клубова, без обзира што је у Београду био забележен велики број заражених људи и велики број пацијената са тешком клиничком сликом.

Тиодоровић је затим истако да је током лета 2021. требало да се вакцинише 70 одсто становника Србије, али да је вакцину примило свега 58 одсто грађана.

Као трећу ситуацију када се није сложио са одлуком Владе, епидемиолог је навео организовање прослава за новогодишње празнике.

"Београд је јако примамљива дестинација, али након организовања прославе дочека, скочио је број зараженх и омрикроном и делта варијантом. Прошле године када није било прослава био је мањи удар", казао је он.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".