Житељи Мелбурна изашли су на улице огорчени на скандалозне одлуке Владе Аустралије и државе Викторија, а везане за ковид. Више десетина хиљада људи отворено је протестовало и клицало Новаку Ђоковићу, којег су прогласили за глас разума и човека који им је отворио очи да схвате, да их политичари већ годинама држе у кавезу.

 

Огорчени људи свих животних доби шетали су улицама Мелбурна, а скуп је завршен испред зграде Владе државе Викторија. Догађај нису пратиле велике ТВ станице, већ углавном медији који могу да се прате на друштвеним мрежама. Наравно, једно од питања за све демонстранте био је Новак Ђоковић и његова депортација.

Фото: Профимедиа/ твиттер принтскрин

 

 

- Дошао је овде са само једним разлогом, да игра тенис, ужива у лепом времену. Није желео ништа друго. Мислим да није био опасност за било кога овде у Аустралији. Није био претња! Све је то била политика, нема то везе са медицином. Није он угрожавао било кога, нити је могао да мења мишљење људи - рекао је један од демонстраната за ТВ "Ребел неwс".

Брачни пар пензионер и пензионерка одбацили су став аустралијских политичара, да је Новак Ђоковић својим присуством као невакцинисан, био огромна опасност за старије људе у Аустралије. И да је зато морао да буде протеран.

Фото: Профимедиа/ твиттер принтскрин

 

 

- Кога да заштите? Нас, пензионере? Од Ђоковића? Новак Ђоковић је њих уплашио! А, зашто. Зато што је размишљао! Ништа друго - казао је аустралијски пензионер.

Огроман број грађана, чак и војних лица и ветерана, који је носио британске и заставе Аустралије, имао је само речи хвале за Новака Ђоковића. Један од старијих Аустралијанаца сматра да би први тенисер света требало да тужи Аустралију због свега што је прошао док је био у хотелу за мигранте.

Фото: Профимедиа/ твиттер принтскрин

 

 

- Нека их тужи! Али, шта ће добити? Још који милион више! (смех) Иовако има довољно новца.

Поједини демонстранти су са подсмехом коментарисали одлуке аустралијских власти, да на 37 степени, по великој врућини, органи реда морају да носе маске, или пластичне визире.

- То је лудост! Нема везе са разумом!

Фото: Профимедиа/ твиттер принтскрин

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".