Најбољи тенисер света Новак Ђоковић након драме која се одиграла у Мелбурну, слободно време користи за обилазак Црне Горе, те је након Тивта, обиласка манастира Острог, отишао на Жабљак, где га је угостила група "Дурмиторска иницијатива".

Ђоковић је у петак касно поподне стигао на Жабљак и преноћио је у луксузном хотелу. У суботу рано ујутру је био на доручку са домаћинима који су га лепо угостили. Након доручка су се упутили на скијалиште Савин кук.

Иначе баба Новака Ђоковића Сара је из села Горња Буковица општине Шавник, те је из тог разлога изразио интересовање да посети и тај крај, али и како се шушка он би желео да купи један стари хотел у близини и да га преуреди по свом укусу, али и развије бизнис.

 

 

Подсетимо, пре Жабљака, Ђоковић је ухваћен како време проводи на шеталишту у Тивту где га је чувала гомила обезбеђења, а посетио је и манастир Острог.

Ђоковић је, подсетимо, после драме у Мелбурну, преко Дубаија, стигао баш у главни град Србије где су га чекале бројне новинарске екипе и навијачи, међутим, на аеродрому није могао нико да му приђе. Сачекао га је најмлађи брат Ђорђе, одакле су колима заједно отишли кући.

Новак је неколико дана био у Србији, али се само једном појавио у јавности, и то у цркви на Калемегдану. Он је одлучан је у намери да остане у илегали док траје Аустралијан опен како не би својим колегама "сметао" и како не би скретао пажњу на себе са тениса.

(Курир)