Дачић је истакао да локалне и председничке изборе расписује он, као председник Народне скупштине, док ће председник Републике, како је навео, расписати ванредне парламентарне изборе, а након образложења Владе Србије да се распишу ванредни парламентарни избори.


"Циљ већине странака је да сви избори буду одржани истог дана, неки договор је да то буде 3. априла. Законски и уставни рокови за расписивање избора су различити, тако да када је реч о локалним и парламентарним они се расписују 45 дана пре одржавања, што је око 15. фебруара. Председнички избори се расписују 90 дана пре истека мандата, председнику Вучићу мандат истиче крајем маја и расписивање ће бити значи око 2. марта", рекао је Дачић новинарима у Лесковцу где је одржао састанак са руководством градских и општинских одбора из Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа.

Поновио је да ће СПС подржати Александра Вучића за председника Републике, ако он буде одлучио да се кандидује.

Дачић је поновио и да се неће кандидовати за председика Републике, јер би то значило да "ради у интересу оних који би да сруше Вучића".

Лидер СПС-а је најавио да ће у наредних неколико дана разговарати са председником СНС Александром Вучићем везано за то како ће СНС и СПС изаћи на изборе, да ли као једна или две изборне листе.

Да ли ће изаћи као једна или две листе, Дачић каже да то зависи од тога како ће бирачи на то реаговати, али и шта је најкорисније како би освојили већи број посланичких места.

"Ове године се навршава 10 година откако се налазимо у коалицији са СНС-ом, мислим да смо заједно остварили значајне резултати у реформи Србије. Наши циљеви остају исти, а то значи да учинимо све што можемо да Србија убрзаним корицима иде напред", рекао је Дачић.

Поводом предстојећих избора, Дачић је данас у Лесковцу одржао састанак са руководством градских и општинских одбора из Јабланичког, Пчињског и Пиротског округа и рекао да је као председник СПС обишао целу Србију и разговарао са представницима те партије.

"СПС је увек спреман за изборе, сада је важно да се та радна температура подигне и да уђемо у све припреме за изборе, с обзиром да ће то бити већ идућег месеца", закључио је Дачић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".