Коментари се не стишавају, а своје мишљење изнела је и руска тенисерка Јекатерина Бичкова (36).

Рускиња не искључује могућност да доношењем одлука попут оне у Аустралији неко жели да пензионише Новака

За почетак, сумњива јој је прича да су новаку Ђоковићу недостајали неки папири за улазак у земљу, јер је о томе бринуо тим који је само за то задужен.

-Не верујем да играч који иде да освоји Аустралијан Опен и са собом води групу стручњака није припремио сву потребну документацију пре пута. То је нека врста игре. Не разумем шта се дешава. Нема смисла да мета буде Ђоковић јер је отпутовао тамо са медицинским изузећем, и није једини који је тако ушао у земљу. Да ли мислим да је ова ствар изрежирана? Да! - истакла је Рускиња.

Она је уверена да Ђоковић не би ни путовао у Аустралију да није имао валидне папире.

- Тешко да би Новак тек тако путовао у Аустралију и летео 20 сати... То се не ради, не верујем и да је Ђоковић антиваксер, само је рекао да сваки човек треба да има право избора. Они тамо нису дали избор, сада практично избор не постоји ни у једној држави. Можда је хтео да буде симбол те борбе - каже тенисерка која је четири године била у пензији, али се претходне вратила на турнире.

За крај изрекла је контроверзно мишљење о Новаковом крају каријере.

- Укратко, у Аустралији се одиграла једна врло опскурна игра. Нема у овоме никакве симпатије за Новака, нити негативности за Аустралију и владу те земље, само није јасно шта се тачно догодило. Овакве ситуације не смеју да се дешавају на овом нивоу. Ово су закулисне радње. И она ситуација са УС Опена када је дисквалификован била је апсолутно луда и невероватна. Дакле, не искључујем могућност да његов статус борца за права обесправљених и оснивача нове тениске уније, игра улогу. Није искључена могућност да ће покушати да га склоне и да га пошаљу у пензију. Ово није чињеница, али је могуће као опција. Новак се противи систему и то се обично не заврши добро, чак и за јаке момке попут њега - закључила је Бичкова.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".