У трећем колу Надал је славио против Карена Хачанова са 3:1 и тако прошао у осмину финала, где ће га чекати француски тенисер Манарино.

Надал је одиграо један од најбољих мечева након повратка на терен после повреде. Рус је прилично намучио Надала, па стога не чуди чињеница да је Шпанац током меча морао да мења мајице, које су биле потпуно мокре.

Међутим, многи љубитељи тениса, поготово навијачи шпанског играча, приметили су и то, да поред стандардно мишићавих Надалових руку, остатак тела није толико мишићав, што може да буде назнака да је Шпанац у доста лошијој физичкој спреми него што је то раније био случај.

 

Недавно је и Надал сам признао да године играју битну улогу у свему томе, пошто ће у јуну ове године напунити 36.

Када су га једном приликом новинари питали да прокоментарише позитивне и негативне аспекте те чињенице, Надал је био прилично јасан.

- Позитивна ствар је да сам остварио много више него што сам икада сањао и што сам провео скоро 20 фантастичних година на туру. Остало, не постоји ништа позитивно. Сат откуцава и не стаје, крај се приближава, то је живот и то треба прихватити. У смислу тениске каријере имате велико искуство, али овде не видим позитиван аспект, рекао је Надал.