Снега има на коловозу на појединим деоницама у расквашеном стању, те се препоручује учесницима у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу.

Тренутно је 1.100 путара и више од 750 камиона и машина ангажовано на чишћењу снега како би се обезбедило нормално одвијање саобраћаја.

Указују да би ангажованост механизације могла бити и већа у случају елементарних непогода, а путари су спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.

- Располажемо довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа. На појединим државним путевима првог и другог реда на територији Неготина, Љубовије, Ваљева, Јошаничке Бање, Копаоника, Шапца на снази је обустава саобраћаја за теретна моторна возила - наведено је у саопштењу.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Путеви Србије срећу пажњу јавности да велики проблем у саобраћају праве теретна возила и шлепери и њихови несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима.

Апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".