Свима нам се често догађа да купимо хлеб и не поједемо га, па након што нам одстоји дан или два, бацимо га јер је претврд. Многи га ставе у замрзивач, али један трак ће вам послужити да га одмах "вратите у живот", чак и кад је сасвим бајат.

Заправо мада му је кора тврда, он је изнутра још увек мекан. Хлеб више није јестив тек када и изнутра потпуно отврдне.

Уз врло једноставан трик хлеб ће опет бити мек и свеж!

 

Савет:

Фото: Профимедиа

 

 

У већој шерпи, у коју би стао цели хлеб, наспите воду да прекријете дно (отприлике, око 5 цм воде). Загрејте воду да почне лагано да се пари.

 

Потом, другу посуду ставите у воду, а у њу хлеб. Хлеб не сме да додирује воду. Поклопите шерпу тако да је потпуно затворена, како би се створила пара.

 

Нека се хлеб "кува на пари" на веома лаганој ватри око 10 до 15 минута.

 

Извадите га из шерпе, оставите да мало "одмори" и уживајте у меканости и укусу.


Ово није једини трик, па можете испробати и ове брзе трикове за претварање бајатог хлеба у свеж.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".