Пре десетак година цело Апенинско полуострво, али и добар део Европе причао је у суперталентованом Мароканцу рођеном у Ређо Емилији.

Имао је свега 14 година када су за њега велики "рат" на фудбалској пијаци водили градски ривали Милан и Интер. Тада су вероватно "пирову" победу однели Росонери.

Ради се о Хашим Мастур којег је својевремено Милан представио попут звезде рођене за велика дела. Међутим, данас уместо фудбалске лопте он више "гања" сунчеве зраке и витамин Д што показује његов Инстаграм налог.

 

 

Дриблао је своје вршањке, поигравао се с лоптом. Једноставно чинио се као дечак спреман за велике домете, међутим скоро десет година касније Мастур је слободан агент у очајничкој потрази за клубом.

Овај 23-годишњак је без клуба од јула прошле године када је напустио Ређину за коју наступа наш интернационалац Иван Лакићевић. Мастур није рекао дефинитивно збогом фудбалу што би било и апсурдно обзиром на његов узраст.

Када су га ангажовали у Милану сматрали су да су добили капиталца, са 16 година су га уврстили у први тим, али није успео уписати ни деби за Миланезе.

Његова звезда је почела постепено да бледи те је велики таленат с временом постајао потпуни промашај.

Милан га је 2015. године послао на позајмицу у шпанску Малагу где је уписао само један наступ, затим је играо за млади тим холандског Цволеа где је скупио девет наступа да би са свега 19 година остао без клуба јер му је истекао уговор с Росонерима.

 

 

Интересантно да га у последњој години уговора у Милану нису уопште сматрали својим играчем, али су свеједно били приморани да му дају плату.

У октобру 2019. године је потписао за Регину у трећој лиги, прошле сезоне је био мало на позајмици Карпију, али је и тамо доживео велико разочарење.

 

 

Од лета Мастур је углавном активан на друштвеним мрежема где објављује клипове индивидуалних тренинга уз наду да ће добити позив неког клуба и покушати да ревитализује своју кратку фудбалску каријеру.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".