Српски ас Новак Ðоковић купио је 80 одсто данске биотехнолошке фирме КвантБиоРес, пренео је Ројтерс.


Реч је о фирми која развија медицински третман за ковид-19, саопштио је за Ројтерс извршни директор те компаније.

Основа целе приче је борба против короне и лечење људи...

Фирма је регистрована у Данској, далеко од наше јавности и као што се може видети оснивачи и власници 80 одсто деоница су Новак (40,8 одсто) и Јелена (39,2 одсто) Ђоковић

Извршни директор Иван Лончаревиц́, који је себе описао као предузетника, рекао је да је инвестиција направљена у јуну 2020. године, али је одбио да каже колика је била.

КуантБиоРес има око 11 истраживача који раде у Данској, Аустралији и Словенији, каже Лончаревиц́, који је нагласио да они раде на лечењу, а не на вакцини. Компанија развија пептид, који спречава вирус корона да инфицира људску ц́елију, очекује да ц́е овог лета покренути клиничка испитивања у Британији, додао је он.

Док трпи нападе људи из целог света због тога што није вакцинисан, јасно је да Новак ради у тишини за добробит светске популације.

Први рекет света изазвао је праву глобалну дебату о правима људи који одлуче да се не вакцинишу, а све пошто је депортован из Аустралије у недељу увече, што га је искључило из Аустралијан опена где је бранио титулу и требало да нападне 21. гренд слем у каријери.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".