Новаковић је 30 година био део полиције, као и начелник Управе криминалистичке полиције. Познат је по вођењу случаја "Поскок" у којој су хапшени припадници Земуснког клана, такође био је један од водећих и у акцији "Сабља" која је уследила након убиства премијера Зорана Ђинђића.

Он каже да не би прерано закључивао, али такође не искључује и опцију да тело несталог младића у неком тренутку може испливати код Ђердапа.

- Случај не пратим активно јер немам све податке као док сам био полицијски руководилац. Не знам шта бих вам рекао осим да морамо чекати. Нажалост, мислим да моје колеге полицајци немају никакву другу опцију, него да младића траже у реци и да чекају да се температура воде подигне и да покушају да нађу телу - навео је Новаковић за Слободну Далмацију.

Новаковић подсећа да је у главном граду Србије река и те како брзо и хладна, те није немогуће да се тело пронађе на Ђердапу.

- Нећу сахрањивати младића, али не могу ништа друго да закључим након толико дана интензивне потраге. Не треба оцу Матеја Периша никаква детективска агенција нити неки приватни детективи да убрзају или сазнају истину јер се на случају нестанка његовог сина ради свим снагама и средствима и циљ је државе Србије да се потрага успешно оконча. Нећу грешити душу, ја не знам шта су све моје колеге утврдили нити желим накнадно да солим памет, али кључ решења ове мистерију су Перишеви контакти у Београду, те његови пријатељи са којима је дошао и боравио овде - додаје он.

Полицијски пуковник у пензији наводи како је најлакше рећи "Матеј је био дрогиран".

- Зар онда не би били дрогирани и они који су с њим били те вечери за истим столом? А опет, његове трчање није циљано, него бесциљно и могуће да је био дрогиран, чак и врло извесно. Да неко на ову београдску хладноћу изађе у краткој мајци, да трчи напред, па се враћа, то мени није уобичајено понашање. Ми до данас не знамо чиме је оно изазвано - закључио је Новаковић.

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".