Ово је једно он најмистериознијих и најиспраћенијих криминалних дела у српској историји, па чак и у европској. Медији су данима нашироко извештали о убиству у "Интерконтиненталу", а заборављене детаље о овом догађају можете испратити ако кликнете на линк: "Жељко Ражнатовић Аркан серијал."  "Вечерње новости" објавиле су први текст везан за једног од егзекутора, Добросава Гаврића, који је тада био познат под именом "Душан", а детаље овог догађаја преносимо у целости:

РАЊЕНИ НАПАДАЧ У ПРИТВОРУ

Тешко рањени Душан Гаврић из села Трбушница код Лознице пребачен у болницу у том граду, још је без свести, али лекари процењују да ће преживети, сазнају незванично "Новости". Полиција трага за момком из Аркановог обезбеђења.

ИДЕНТИФИКОВАН је рањени нападач на Жељка Ражнатовића Аркана, Миленка Мандића и Драгана Гаврића, кога су припадници МУП Србије пронашли и ухапсили недуго после злочина. То је, како "Новости" незванично сазнају у добро обавештеним круговима, Душан Гаврић из Трбушнице крај Лознице, са пребивалиштем у Борској улици у Београду.

Овај младић је оперисан и према незваничним информацијама његов опоравак тече успешно. У болници у Лозници Гаврић има посебан медицински третман, али су спроведене и велике мере обезбеђења, како би му се онемогућио сваки приступ.

ДОШАО СВЕСТИ

ПРЕМА последњим информацијама Душан Гаврић је синоћ дошао свести. Има тешке повреде јетре, као и органа за варење. Иначе, како сазнајемо, овај младић је рањаван и прошле године у пуцњавама.

До сада, незванично сазнајемо, није бије био од велике помоћи истражним органима, јер је од проналаска и хапшења без свести. Иначе, сам његов идентитет био је довољан да истрага крене са мртве тачке и да почну да се склапају коцкице троструког убиства у београдском хотелу "Интерконтинентал".

Незванично се јуче могло чути и да полиција, такође трага за момком из Аркановог обезбеђења који је пуцао у правцу убице и његових помагача, али и који је можда једини добро видео лица егзекутора. Наводно, страхујући за свој живот, он се негде склонио док се гужва не смири. Према тој верзији он је и успео да погоди хицима нападача, који је сада у рукама полиције и истражних органа. 

САХРАЊЕН МАНДИЋ

Tekst Један од погинулих у "Интерконтиненталу", Миленко Мандић Манда, сахрањен је јуче на Новом гробљу у Београду. Последњем опроштају од Мандића присуствовали су чланови најуже породице, родбине и многобројни пријатељи. 

Фоторепортерима није било дозвољено да снимају.

Фото: Архив Борбе

 

Као што су "Новости" већ писале Жељка Ражнатовића Аркана, ликвидирао је неко кога он добро познаје. Убица је пришао лагано, држећи испод зимског мантила аутомат "хеклер" (у јавности се спомиње и "инграм") калибра девет милиметара. Злочинац је, по свему што се сада зна, пружио десну руку да се поздрави са Арканом. После руковања, у тренутку док је председник Странке српског јединства поново седао у фотељу недалеко од сале "Бресторија", злочинац је левом руком, аутоматом растворио мантил и запуцао. Три хица су Аркана погодила у главу и готово му разнела лице. Истог момента, други нападач и један од двојице егзекутора вади оружје и пуца у правцу Гарића и Мандића, за које се сада тврди да је погођен с леђа. Тог часа један од момака из Ражнатовићевог обезбеђења узвраћа ватру, а кад му је понестало муниције тражи од Цеце Ражнатовић да му добаци свој пиштољ. Претпоставља се да је он и успео да погоди и рани једног од нападача. 

НИЧЕГА СЕ НЕ СЕЋАМ

МЕДИЦИНСКА сестра Клиничког центра Србије Љиљана Албијанић (49), која је у суботу рањена у хотелу "Интерконтинентал", успешно се опоравља на Хирургији један Ургентног центра. Метак је погодио у доњи део леђа, код карлице, а њено здравствено стање је сада добро после мање хируршке интервенције постоперативни опоравак протиче у најбољем реду. 

Фото: Архив Борбе, Н. Параушић

 

Љиљана је у суботу била на породичној прослави у овом хотелу. У тренутку пуцњаве, како нам је јуче рекла случајно се затекла у фоајеу хотела. 

- Не могу много да вам кажем - биле су њене прве речи, када смо ушли у болничку собу. - Ничега се не сећам, страшно сам се уплашила, не бих то никоме пожелела. Одјекнуо је пуцањ, заболело ме, и затим се сећам слике како ме довозе у ургентни центар, а колеге ми говоре да сам лакше повређена и да не бринем. Опорављам с ебрже него што сам очекивала. 

Према Љиљаниним речима, ништа у хотелу није наговештавало шта ће се догодити. Ништа сумњиво није видела... 

НИШТА О ИСТРАЗИ

У ОКРУЖНОМ суду у Београду случај убиства Жељка Ражнатовића Аркана, обављен је велом тајне, чини се као никада до сада. Нема апсолутно никог ко зна или сме да каже било шта о току истраге.

Фото: Архив Борбе

 

На питање да ли је тачно да је један од нападача на Аркана рањен и оперисан, истражни судија Миодраг Пауновић је одговорио: - Ништа не знам. Али, и оно што будем сазнао нећу вам казати.

Ни од јавног тужиоца Андрије Милутиновића нисмо могли да добијемо додатне информације, јер је целог дана био одсутан. 

*"Нпортал" је решио да направи реконструкцију овог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове и снимке из тог времена. Овај текст, објављен је у Вечерњим новостима 19. 1. 2000. године, дан после Арканове ликвидације. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".