Дијана Бећировић одузимала је дах домаћим мушкарцима позирајући на странама до тада резервисаним углавном за обнажене америчке девојке.

Каријеру модела је започела још као четрнаестогодишњакиња, а током осамдесетих важила је за секс бомбу некадашње Југославије. Ова Босанка је потом направила завидну интернационалну каријеру радећи као новинар.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Колико је била успешна у новинарском послу сведочи чињеница да јој је папа Јован Павле ll три пута давао интервју, баш као и Бенедикт XVI док је још био кардинал. Остаће упамћено да је баш она урадила последњи интервју са славним возачем Формуле 1 Ајртоном Сеном.

Првог маја 1994. године Бразилац је погинуо у удесу током Велике награде Сан Марина, а Дијана је два дана пре тога разговарала са њим о питањима живота и смрти.

- Питала сам га зашто се крсти пре него што седне у кола и зна ли шта то значи. Многи људи не знају зашто се крсте. Сена је имао најбоље одговоре зато што је то истраживао, није био површан. Друго питање је било: 'Шта мислиш кад возиш 300 километара на сат?' или 'Да ли верујеш у живот после смрти?' Е, ту смо остали најдуже. Он је имао велику мисију на овом свету. Мислим да је његова смрт почела да буди савест у људима. Био је веома рањив -  присетила се приликом једног интервјуа за босанске медије.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Арнолд Шварценегер отворено јој се набацивао, а једном је испричала и да су је оптужили да је растурила Бијело дугме.

- Живела сам у Милану и дружила се с Владом Правдићем, клавијатуристом 'дугмића'. Био је заљубљен у мене, али одједанпут се појавио Горан Бреговић. А кад Горан нешто хоће, онда то и добије. И ту је кренуо сукоб двојице чланова бенда. А да ли ме је Горан украо од Владе? Па јесте! - испричала је она једном приликом.

Дијана је пре пар година промовисала књигу "Дијана", у којој је описала пикантерије из љубавног живота и дружење са бројним познатим личностима.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Она се подсетила да се Ники Лауда тукао због ње, да је папа Бенедикт XVI провозао на "веспи", да су јој се удварали Род Стјуарт и Кевин Костнер, и да је причала са папом Павлом ll иако је била "пијана и у минићу".

Дијана данас има 59 година и већ дуже време живи у Лос Анђелесу.

Својевремено се разголитила за часопис "Старт", као и за чувени "Плејбој", а за њу су говорили да је прва југословенска старлета.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".