Душан је након меча од три и по сата успео да савлада фаворизованог Мађара резултатом 3:2.

Поред сјајне игре, Дуци је на том терену урадио још нешто вредно помена. Наиме, српски тенисер је одмах после завршетка меча развио српску заставу која на себи има лик Новака Ђоковића и натпиас "свиђало вам се то или не - највећи свих времена".

 

 

Лајовић је искористио прилику и на конференцији за новинаре да коментарише ситуацију око Новака и пружи му подршку.

- Када причам са колегама у свлачионици, подршка је велика. Можда не на друштвенима мрежама, али у свлачионици јесте. Можда не до нивоа до којег би требало, не знамо зашто... Не знам шта ови најбољи мисле, многи од њих га нису подржали. Можда са њихове тачке гледишта то значи препрека мање ка путу ка титули, јер је Новак био један од фаворита. Знам да се десило нешто што нико није замишљао да може да се деси. Ужасно је погрешан начин начин на који су га третирали, одлука коју су донели и зашто су је донели. Надам се да ће у будућности бити најбољи тенисер у историји и да ће се се ово само гледати као препрека на том путу - истакао је Лајовић, преноси Спорт клуб.

Тридесетједногодишњи Лајовић, иначе 39. рекет света, у наредном колу играће са шпанским супер талентом Карлосом Алкаразаом.

 


 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".