Данас је почело пријављивање грађана старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћ у износу од 100 евра, а млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс до 30. јануара.

 - Добра је одлука, пријавио сам се. Нисам још одлучио, вероватно ћу да инвестирам у нешто. Видећемо - рекао је један млади Београђанин.

Студенткиња истиче да је помоћ државе супер ствар и да ће тај новац искористити за путовања, А једна анкетирана тинејџерка каже да је одлуку на месту.

 - За нас млађе од 18 година нема неки посебан разлог, али за старије можда ће може ће на сколовање да искористе. Пријавићу се, а ја ћу да искористим за ствари, на шта тињџер може да потроши - поручила је она.

Једна од девојака из анкете каже да се већ пријавила, али сматра да је младима потребна и другачија врста помоћи.

 - Одлука је лепа, само више више предизборна кампања него што заправо жели да се помогне младима. Баш сам се јутрос пријавила, подсетила ме другарица. Није поента да нам не требају те паре, него на други начин, да имамо прилику да их зарадимо. Није велики новац, потрошила ће су ходу - каже млада Београђанка.

Са друге стране, један од анкетираних младића био је категоричан у ставу да је ова помоћ усмерена на "купину гласова" пред изборе и и каже да се неће пријавити.

За разлику од њега, двојица момака поздрављају одлуку и кажу да ће новац искористи да се забаве.

 - Изашли су нам у сусрет, хвала им. Већ смо се пријавили, искорисћемо наравно за журке и провод - поручили су.

Београђанка, која живи сама, каже да ће јој новац добро доћи.

 - Нисам упућена у политику, али леп гест. Нисам се још увек пријавила, али хоћу. Новац ћу потрошити на себе, живим сама. На режије, храну, на све што ми треба - каже она.

Једна друга девојка, међутим каже, да је мотивација за трошење тих пара мала и сматра да је 100 евра је "смешна цифра која не може да помогне низашта конкретно".  - Пријавићу се, јер они мени следују, али мотивација за искоришћење таквог новца је никаква - каже она.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".