Ученица треће године средње школе из Ужица је крајем септембра у веома тешком стању пребачена из ужичке болнице у Институт, где је почетком октобра и интубирана на респиратору. Плућа су јој буквално била поједена.

Претходно је, како је тада изјавила др Дара Савић Бозовић, начелница педијатрије у ужичкој болници, почетком септембра добила инфективну мононуклеозу која јој је потпуно оборила имунитет и на коју је дошао ковид.

Надљудским напорима лекара у Институту девојчицу су чак половином новембра успели и да пробуде из вештачке коме иако је и даље била не механичкој вентилацији. Проф. др Предраг Минић с Института тада је изјавио да је свесна, па да је чак и питала када ће да иде кући, па чак и збијала шале. Иако је учинило у једном моменту да је ван животне опасности, проф. Минић је и тада био резервисан, па је рекао да је задовољан, али да још није све готово.

Нажалост, тако је и било. Иако је девојчица показивала знаке побољшања, лекари никако нису успевали да је одвоје од механичке вентилације и стално је имала чак побољшање, час погоршање, незванично се сазнаје. Нажалост, битку за живот је изгубила пре неколико дана.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".