"Случај" Новака Ђоковић против министра за имиграцију пребачен је у Федерални суд Аустралије. Саслушање је заказано пред судијом Џастином О‘Калаханом, 15. јануара 2022", стоји на твитер налогу Савезног суда Аустралије.

Подсетимо, аустралијски судија Ентони Кели рекао је да српски тенисер Новак Ђоковић неће бити депортован из Мелбурна до окончања жалбе у вези са укидањем визе и да је случај сада пребачен на Савезни суд Аустралије.

 

 

Како је судија прецизирао на саслушању, Ђоковић ће вечерас од 22 часа по средњоевропском времену, а у суботу ујутро по локалном времену у Мелбурну, отићи на разговор са имиграционим властима и до тада неће бити у притвору.

Рекапитуалација

Prvi teniser sveta je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

U ponedeljak je sud poništio odluku Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir.

On je naveo da je u decembru dok je boravio u Srbiji imao korona virus i da se zbog toga nije vakcinisao.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".