После неколико прекида и пауза, завршено је саслушање поводом случаја најбољег светског тенисера  Новака Ђоковића.

Иако је судија Ентони Кели првобитно истакао да ће задржати процес у надлежности његовог суда, после получасовног прекида саопштио је странкама како је одлучено да све пређе у руке федералног суда Аустралије.

Кели је након још једне кратке паузе обавестио обе стране да је суд распуштен до сутра ујутру. Странке су се усагласиле око локације задржавања Ђоковића, а она је за сада непозната иако се зна да неће бити на истом месту као и досад и на коју су многи имали примедбе.

Фото: Јутјуб принтскрин, Н. Параушић

 

 

Новаков адвокатски тим дефинитивно не може бити задовољан исходом данашњег рочишта. Поред чињенице да ће целокупан случај бити пребачен на Федерални суд, што аутоматски значи и знатно дужи процес, српски тенисер период до тада ће морати да проведе у притвору. Саслушање Ђоковића заказано је за сутра у осам ујутру по аустралијском времену, што је по средњеевропском времену десет увече.

Представници првог рекета света договорили су се са представником аустралијских званичника око места на ком ће Ђоковић бити у притвору. Добра вест за Новака јесте то што до краја процеса неће моћи бити депортован из Аустралије, али стиче се утисак да судија Кели није био довољно јак да донесе још неку већу одлуку од тога.

Претходно, Ентони Кели је померио доношење коначне одлука о депортацији најкасније за суботу од 16 сати по спском времену (10 сати разлике у односу на Аустралију), а вечерас од 22 по нашем времену (8 ујутру по аустралијском), и сам Новак Ђоковић ће се појавити лично на разговору са имиграционим властима.

Аустралијски министар Алекс Хок и његов правни тим претходно су тражили да најбољи тенисер света буде пребачен у притвор, а судија Кели је потврдио да то није учињено. Остао је предлог аустралијске Владе да после саслушања које је заказано за 8 сати ујутру по нашем времену, Новак буде поново пребачен у притвор. Касније истог дана, Ђоковић би требало да се појави и пред судом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".