У међувремену, "Моцартспорт" преноси изјаву адвокатице Наде Мартиновић из Бризбејна, која тврди да Новакове адвокате чека јако тежак посао да би оборили одлуку власти.

Наиме, морала би се да пронађе нека грешка у процедури или неку грешку која ће показати да је одлука противуставна. Такође, јако су мале шансе да, и ако буде осуђен, Ђоковић добије забрану уласка од три године у Аустралију.

Да подсетимо, Судија Ентони Кели је донео одлуку да задржи случај и не пренесе га на дуги суд (иако је то могао да уради и иако је та опција још увек на столу), нарочито јер је случај хитан. Коначна одлука о депортацији је тако померена најкасније за суботу од 16 сати по спском времену (10 сати разлике у односу на Аустралију), а вечерас од 22 по нашем времену (8 ујутру по аустралијском), и сам Новак Ђоковић ће се појавити лично на разговору са имиграционим властима.

Аустралијски министар Алекс Хок и његов правни тим претходно су тражили да најбољи тенисер света буде пребачен у притвор, а судија Кели је потврдио да то није учињено. Остао је предлог аустралијске Владе да после саслушања које је заказано за 8 сати ујутру по нашем времену, Новак буде поново пребачен у притвор. Касније истог дана (од 16 сати по српском), Ђоковић ће се појавити и пред судијом Келијем.

(Моззартспорт)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".