Јуче је пријављено рекордних 13.753 нових случајава заражених ковидом-19, а од почетка недеље тај број креће се око 13.000 новозаражених дневно.

Лекари упозоравају да је претходних дана услед ширења омикрон соја повећан притисак на ковид амбуланте, што се може видети и по све дужим редовима испред њих. Микробиолог Миланко Шеклер процењује да Србија још није достигла пик када је у питању број новозаражених и апелује да се нађе неко решење, јер су дијагностички капацитети ограничени и претрпани, као и ковид амбуланте.

Према писању медија, не очекује се доношење нових епидемиолошких мера, иако ће, вероватно, медицински део Кризног штаба инсистирати на 24-часовним ковид пропусницама, скраћивању радног времена продавница и смањењу броја дозвољених људи у затвореном простору.

Кризни штаб би требало да донесе одлуку о школском распусту, а медији наводе да распуст вероватно неће бити продужен и са наставом би се наставило 24. јануара. Према њиховим сазнањима, могло би да буде одлучено да деца до петог разреда имају комбиновану наставу, а остали и средњошколци онлајн.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".