Огњен признаје да је једва успео да се реши свог највећег порока - слаткиша.

- Највише сам се угојио због крема и сладоледа. Свему могу да одолим, али када видим те две посластице, настају проблеми. Не могу да се обуздам - прича Огњен.

Водитељу није увек било лако да смршаи одржи килажу, али када је прележао ковид-19, одлучио је да из корена промени живот.

Фото: АТА имагес

 

- У последње две деценије често ми се дешавало да набацим килограме, па сам онда стално испробавао разноразне исхране за кориговање тежине. Схватио сам да морам нешто да предузмем како бих спречио озбиљне последице по здравље. Када сам прошле године прележао корону, одлучио сам да се заиста посветим изгледу, али пре свега да поведем рачуна о здрављу. Уз помоћ нутриционисткиње редуковао сам оброке и то ми је баш помогло - каже Амиџић, који је из исхране избацио све нездраве намирнице.

- Моја исхрана сада се састоји од меса, рибе, салата, житарица, потажа... Поред доручка, ручка, вечере, имами две ужине. Деси ми се да некада прекршим режим исхране јер нисам поборник ригорозних дијета. Моји најближи се често шале када изађемо на вечеру, па ме питају: "Да ли ћемо појести нешто слатко?" Тестирају моју љубав према слаткишима.

Фото: АТА имагес

 

Поред здраве исхране, Амиџић едовно тренира, али због короне избегава одласке у теретану.

- Вежбам код куће. Углавном радим склекове, чучњеве, истезање... У теретану не идем док се не среди ова ситуација с пандемијом. Након прележаног вируса изузетно водим рачуна о томе где идем и избегавам простор где има много људи.

Ово није први пут да се водитељ бори са сувишним килограмима. Први пут се драстично угојио пре непуне две деценије, после операције полипа на гласним жицама.

Фото: Нпортал

 

- Највише сам се угојио када сам оперисао гласне жице 2003. године. Тада сам био најгојазнији, дошао сам до чак 103 килограма. Због здравственог стања су ми забранили да пушим, а ја сам тада био страствени пушац. Утеху сам тада тражио у храни, а поред тога сам пио и кортикостероиде, који су такође утицали на мој метаболизам - каже Амиџић, који се убуцио и у време док му је супруга Данијела била трудна.

- Након те кризе после операције полипа успео сам да скинем килажу, али сам се опет вратио на старо када је моја супруга Данијела била трудна. Тај период је био пакао за нас. Све сам пролазио заједно са њом, нисам спавао, а имао сам и милион обавеза. Када се породила, дошао је период неспавања и тада сам се хранио баш нездраво. Ма, то је био хаос. Тада сам због лоше исхране и стреса на послу и код куће добио инсулинску резистенцију.

ОВО ЈЕДЕ ОГЊЕН:

Доручак: Омлет са поврћем

Ужина 1: Воће са мало бадема

Ручак: Бифтек

Ужина 2: Јогурт са млевеним ланом

Вечера: Салата са туњевином

ТРИК САВЕТ: Деси ми се да некада прекршим режим исхране, али никад не претерујем.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".