Љуба је открио да слободно време најчешће проводи са породицом код куће, да сада новац највише троши на рачуне, с обзиром да има три куће у родном Шапцу.

- Смањио сам тезге због короне, нема више посла као пре, а најгоре је што расходи само расту! Народ не зове, не прави весеља, ваљда су сви утучени због ове ситуације и повукли су се у мишје рупе. Раније се певало, нисмо знали шта ћемо с парама од тезги. Одрадиш једну тезгу, свадбу и миран си с парама месец дана. Трошили смо много, исто и моје колеге. Највише смо пара остављали у кафанама и коцкарницама. Да ме неко не схвати погрешно, нисам ја био зависник од коцке, него смо само волели да одемо и окушамо срећу. Радило се, имало се и то нам је био издувни вентил. Многи на естради се коцкају, али неће свако да каже то за новине. Док сам имао највише пара, требало је да улажем у некретнине, то се увек исплати и то је могла да ми буде пензија - каже Аличић и додаје да је коронавирус заслужан за то што свуда влада немаштина:

Фото: Предраг Митић

Певач истиче да је више пута био у друштву људи који су пред њим узимали дроге, махом кокаин, али да га то никада није привлачило.

- Синан и Џеј су сами себе уништили дрогом, али ко им је крив што су волели пороке. Ја сам тога имао испред себе много пута, па нисам пробао. Хтео сам нормалан живот, а они само дрога и дрога! Њих више нема, а и кад су имали шансе да се извуку и почну нормално да живе, без порока, нису их искористили. Настављали су по старом. Па ја не бих могао једну песму да отпевам кад бих се тако запустио! Штета је кад човек неће самом себи да помогне. Дрога је зло, то не треба никоме - каже певач.

Фото: Архив Новости

 

- У последње време само седим код куће и плаћам рачуне. Потроши се тако штек, имам три куће Шапцу, треба намирити све те режије. У једној је син, овамо смо ми, трећу одржавамо. Треба пара за све то, а слабо се ради. Шта ће да ради онај ко нема, да му нисам у кожи.

Фото: Алекса Станковић

 

Љуба је једном приликом испричао да је музику толико волео још одмалена да је напустио школу да би почео да тезгари.

- Због музике сам напустио пети разред. Отац је желео да завршим школу, ја сам био сигуран у себе да морам да радим тај посао и био сам сигуран да морам нешто да направим у животу. Једноставно сам слушао себе и не кајем се. На крају се испоставило да нисам погрешио. Срећан сам човек, имам синове, унуке, сви ме поштују и стекао сам довољно за себе и најближе. Радио сам прво само за бакшиш, с временом сам после годину, две добијао и плату. Мене је народ много волео као клинца, али и касније, што ми је отворило многа врата. Касније су већ сви знали ко је Љуба Аличић - присетио се певач.

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".