Но, мало је познато да се осим Новака, за правду у Аустралији, борило доста људи, међу којима су и две познате српске певачице певачице - Светлана Цеца Ражнатовић и Тања Савић.

Тања је, не тако давно, водила правну битку око старатељства над синовима Максимом и Ђорђем која је трајала тачно годину дана, и у којој јој је помоћ пружио и Ивица Дачић, а Цеца је још 2005. проглашена непожељном од стране тадашњих власти у Аустралији. Фолк звезда била је одбијена за Аустралијску визу зато што су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије са ратишта из Вуковара давне 1991. на којима је била непозната девојка која само ликом подсећа на њу. Цеца је тужила државу Аустралију јер су је због тих фотографија одбили за визу.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Она и њен тадашњи менаџер Рака Марић су били сведоци, а приложили су и видео на којем се јасно види да она није била у Вуковару већ друга особа која само подсећа на њу. Цеца је тај спор и добила, те је после свега и путовала у Аустралију без проблема. Марић се присетио тог догађаја и потврдио колико је процес био дуг и напоран:

- Суђење је трајало три године. Десило се то да је амбасади Аустралије неко доставио неку слику за коју су им рекли да је Цеца са ратишта из Вуковара и они су због те слике само отказали визу. Сулудо. Нису нас чак ни позвали на разговор, ништа. Онда смо Цеца и ја одлучили да правду потражимо на суду. Онда је кренулуо малтретирање, тражили су нам да преводимо све Цецине текстове песама, нашли смо чак и снимак на којој је та девојка и утврдио је судски вештак да се не ради о истој особи. Све је то дуго трајало - рекао је Марић и наставио:

- Било је напорно, узели смо врхунског адвоката у Аустралији који је водио процес. Нас је то много коштало, хтели смо само да истерамо правду. Нисмо тражили одштету јер видите сад колико су опаљени, кад Новаку овако нешто раде који је први на свету. Важно је само да смо ми победили и да је Ноле победио.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".