Пронашли су мртву Неду како лежи на столу.

Фото: Филип Краинчанић

 

 

Глумица је рођена 15. јула 1953. године у Књажевцу, а њен први филм "Сан" из давне 1996. године је од Неде направио праву звезду тадашње Југославије. Једне од запаженијих улога у Нединој каријери јесу улоге у филмовима "Вишња на Ташмајдану", "Ужичка република", "Сутјеска", "Варљиво лето '68", "Исправи се, Делфина" и многи други.

Фото: И. Маринковић

 

Глумица је била добитница "Златне арене" на Филмском фестивалу 1998. године у Пули за улогу у филму "Халоа - Празник курви".

Неда је током свог живота била удата за Дејана Караклајића, глумца Радета Марковића и лекара Милорада Мештеровића, који је преминуо пре пар година након дуге и тешке болести, а он је увек био њена подршка.

Подсетимо, Неда је два пута покушала да се убије. Једном када је у фебруару 2019. године попила шаку таблета, а други пут када је пре пар година скочила са терасе и тако пала на лимени крову, што је она оштро демантовала, говорећи да је пала док је ширила веш. Поред тога имала је жељу да отпутује у Индију и осети аскетски живот, а признала је да се борила са депресијом који је успела да победи уз помоћ супруга.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".