Након вишедневне агоније, пропуштених тренинга и боравка у нехуманим условима први рекет света Новак Ђоковић је слободан и може да крене са завршним припремама за поход ка још једном рекорду.

Популарни Ноле јури свој десети тријумф у Аустралији и 21. гренд слем титулу чиме ће дефинитивно по свим статистичким параметрима постати најбољи тенисер свих времена.

Фото: Профимедиа

 

 

Поред много перипетија суд је одлучио да Ђоковић има валидну визу и враћен му је пасош тако да се данас појавио на теренима где се одиграва овај престижни турнир.

Жреб за Аустралијан опен - време одржавања, датум и сатница

Главни жреб за Аустралијан опен одржаће се у петак, 14. јануара око 5 часова по српском времену.

ПРЕНОС ЖРЕБА уживо за Аустралијан опен моћи ћете тада да пратите на овом линку, као и на каналима Еуроспорта.

Почетак турнира заказан је 17.јануар када нас очекује прво коло.

Новак Ђоковић, природно, постављен је за првог носиоца на турниру, па неће моћи да се састане са другим тенисером света, Данилом Медведевом, до финала турнира.

У полуфиналу би га чекали Александар Зверев или Стефанос Циципас, док би му противник у четвртфиналу био Рафаел Надал; Андреј Рубљов, Матео Беретини или Каспер Руд.

Најтежи евентуални противници у осмини финала били били Денис Шаповалов или Јаник Синер, а ту су још Гаел Монфис, Дијего Шварцман, Роберто Баутиста Агут...

Квоте за Аустралијан опен - први фаворит Новак, одсуство асова

Овогодишњи турнир ће проћи без Роџера Федерера који се још увек није довољно опоравио од операције колена. Од звучних имена изостаће Доминик Тим и Стен Вавринка. 

Фото: Профимедиа

 

 

Први фаворит на кладионици je први носилац и први тенисер света Новак Ђоковић са квотом 2,25 следе Данил Медведев са квотом 2,75 затим Александар Зверев са квотом 4 и Рафаел Надал са квотом 9.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".