Његова породица организовала је конференцију за медије, а први се јавности обратио његов отац, Срђан Ђоковић.

- Хвала што сте дошли. Разлог је прави, да прославимо победу нашег Нолета. На крају је победила право и правда. Његов најмлађи брат, Ђорђе, ће објаснити шта се дешавало:

- Извините што смо мало померили почетак обраћања, како би добили најчистију информацију шта се дешава. Као породици нам је јако тешко, јер смо много субјективни, јер је у питању наш брат, син наших родитеља, а иако смо били борци за истину и правду, нисмо хтели да ометамо процес аустралијског правосудног система. Али, хтели смо и да подигнемо цео свет, да би се доказало да је Новак у праву. Захвалио бих се овом приликом и народу широм света, организовани су скупови широм света, од Београда, преко Врњачке Бање, Чачка, Задра, све до Мелбурна - рекао је Ђорђе и наставио:

- Хвала и судији Келију, који је обавио фер и коректно суђење. Није ни њима у суду било лако, сигурно је да је био велики притисак, јер је све пратио цео свет. И то веома дуго је трајало, па хвала свима... Новак је на слободи! Он је малопре био на терену. Отишао је да тренира. Он је због тениса и отишао у Аустралију. Он је пре свега спортиста, он се бави тенисом, он је најбољи тенисер света, третирали су га на разне начине, али он се одувек  залагао само за слободу избора, ништа више. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".