Видео снимци са сигурносних камера околних локала и зграда само су делимично одговорили на питање шта је Матеј радио након што је изашао из клуба, али су у великој мери створили додатну забуну и пометњу, посебно имајући у виду да није познато да ли је Матеј на последњем снимку заиста ушао у воду.

Случај нестанка младог Периша са стрепњом из дана у дан прати цео регион. Службених информација из полиције и тужилаштва готово да нема, а саопштења која обе институције повремено шаљу медијима праткично су празна и у њима нема конкретних информација, већ само тврдњи да се "интензиван рад на случају наставља".

Рониоци су се у потрагу укључили тек пети дан и пречешљан је ток реке Саве око Бетон хале и даље ка ушћу у Дунав. Све то обављено је након што су се у медијима појавили снимци са надзорних камера на којима се наводно види Периш како трчи београдским улицама.

На тим снимцима може се видети младић у мајици кратких рукава како трчи, затим покушава да заустави такси у Карађорђевој улици, а онда наставља да трчи све до ресторана Саванова. Потом младић силази степеницама до "понтона" испред тог ресторана и ту се снимак прекида. Тренутак у ком Матеј улази у воду није забележен, нити је познато шта се даље дешавало.

Неке незваничне информације које су се појавиле говоре да је на том месту пронађен опушак који је послат на анализу, међутим Матејев отац изјавио је убрзо након тога да Матеј није пушач.

Такође, на "везаним" снимцима који су објављени, налази се и видео запис прилично лошег квалитета на ком се види како неко плива реком. Није познато када је тај снимак настао, будући да на њему нема датума и времена као што је то обично случај са надзорном камером, а Перишев отац демантовао је да је то његов син. Због чега је овај снимак објављен када и они на којима се наводно види Матеј, остало је непознато.

Фото: МУП

 

 

Подсетимо, у потрагу за Перишем се укључио и Интерпол. Његови пријатељи су полиграфски тестиран и пуштени да се врате у Хрватску.

Такође, у међувремену су и стигле информације од Перишевих пријатеља да је у клубу, непосредно пре његовог нестанка, дошло до сукоба између конобара који је хтео да им наплати већи рачун, младића из Задра који су били у Готику и редара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".