1991. године распао се “Слатки грех”, а Лепа Брена наставила соло каријеру, Поповићу је тада кренуло све низбрдо. Ипак, Лепа Брена и њен супруг Боба Живојиновић успели су да “ишчупају” Поповића из финансијских проблема када су сви заједно основали “Зам” продукцију.

Фото: Архив Новости

 

– Након великог успеха са Бреном и “Слатким грехом” како је дошао рат тако смо ми распали. Једно време нисмо ништа радили. Ја сам смислио како да егзистирам и онда сам продао стан у Новом Саду, кола, узео уштеђевину, све и ставио код Дафине у њену банку. Сећам се, 1993. године 10. марта пукла Дафина, пук’о и ја. Нестало све. Ја сам становао тада у солитеру код аутопута на 12. спрату у стану од 17 квадрата. Ту сам се задржао три и по године. У међувремену смо ми покренули “Зам продукцију”, ја сам тамо био музички уредник, компоновао сам песме, лепо сам зарађивао од тога, а онда 1998. године Брена и ја смо основали “Гранд”, одвојили се од брата Раке Ђокића, остало знате све – испричао је Саша Поповић у емисији “Балканском улицом” 2018. године.

Међутим ово није све, лопови су му обили малени стан у којем је живео.

– Да ли ми верујеш имао сам само своју гардеробу. Један дан сам дошао, гурну врата, видим неко ми оби стан. Све су ми однели , оставили су ми само пиџаму на сред кревета. То су најтежи тренуци, када имаш све, па све изгубиш – признао је он у поменутој емисији и додао да је пре најтежег периода у животу живео веома луксузно и бахато.

Фото: Д. Мишић

 

– Заиста смо много зарађивали. Ја сам у једној емисији рекао да је од 1982. до 1991. године обрт Лепе Брене и “Слатког греха” био 100 милиона марака. Од тих 100 милиона, пола је отишло држави, на порез, а пола је остало нама, заиста смо лепо живели. Нисмо могли да купујемо некретнине, али смо куповали аутомобиле, бацали паре, трошили, мислили смо то ће ићи вечно. Међутим почетком 1991. године ми више нисмо постојали – рекао је Поповић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".