Мало ко, међутим, зна да се глумица годинама бори са здравственим проблемима

Анђелину Џоли познајемо углавном са великог платна или црвених тепиха, као и ексцеса из приватног живота везаних за, на пример, брак са Бредом Питом и развод са истим. Осим статуса најлепше жене на свету и талентоване глумице, она је пре свега мајка. Звезда ову улогу испуњава васпитавањем шесторо деце, 15-годишња Шајло и 13-годишњи близанци Вивијен и Нокс су плодови Џолијеве везе са Питом. Остало троје, сада 20-годишњи Маддокс, 17-годишњи Пакс и 16-годишња Захара, појавили су се у Анђелинином животу као резултат међународног усвајања.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, мало људи зна да се „најлепша жена на свету“, како је више пута хваљена на страницама светске штампе, бори са многим здравственим проблемима. У породици холивудске звезде неколико генерација је умрло од рака. Са овом болешћу су се, између осталих, бориле и њена мајка, тетка и бака. Није ни чудо што је Анђелина Џоли узела профилаксу. У 2013. години медији су објавили да је звезда подвргнута двострукој профилактичкој мастектомији (хируршко уклањање једне или обе дојке, потпуно или делимично) како би се смањио ризик од рака дојке. Две године касније, такође је одлучила да уклони јајнике и јајоводе .

Џоли се никада није стидела да јавно говори о својим одлукама. Причала је о најтрауматичнијим тренуцима када је њена мајка боловала од рака.

- Сећам се да сам једном држала мајку за руку док је примала хемотерапију. Одједном јој је рука постала љубичаста и морала сам да трчим по медицинску сестру . Сада постоје нови начини да се идентификује који лекови за хемотерапију су најбољи за сваког пацијента, што доводи до мање нежељених ефеката. Иако је и даље веома тешко за тело - рекла је глумица.

Фото: Профимедиа

 

Маршелин Бертран, мајка Анђелине, започела је своју глумачку каријеру седамдесетих година. Као и Џоли, Бертран је брзо освојила титулу холивудског секс симбола, али је брзо одустала од света филма. Године 1971. удала се за Јона Војта, а убрзо потом рођено је прво дете пара, син Џејмс. После њега је рођена Анђелина. Растућа породица била је главни разлог за промену Маршелининих планова за каријеру. Осим тога, Војт је осећао да има места само за једну звезду у вези, што је и требало да буде. Онда је почео да је вара.

Очеве издаје нису прошле без трага. Уништили су њену веру у породицу, али не и у моћ мајчинства. Каријеру је напустила када је схватила да сама мора да одгаја двоје деце.

Џоли је признала и додала да би њена мајка била веома успешна у Холивуду да није слушала Џона Војта.

Анђелина је више пута истицала да је њена веза са мајком била посебна. Када је Маршелин Бертран умрла 2007. након дуге болести од рака, њена ћерка се дуго није могла опоравити . У Њујорк тајмсу је признала: - Изгубила сам мајку када сам имала 30 година. Сада, гледајући уназад, схватам колико ме је њена смрт променила. То није био брз процес. Постепено, годину за годином, почела сам да се мењам. Изгубити мајчину љубав је као разбијање нечијег заштитног покривача - рекла је.

Тада је холивудска глумица схватила да треба да узме профилаксу. Помогао јој је мамин лекар који ју је натерао да схвати да би требало да избегава сличну ситуацију у свом животу.

- Док сам стајала у болничком ходнику и чекала да тело моје мајке однесу на кремацију, доктор ми је рекао да јој је обећао да ће ме обавестити о мојим медицинским могућностима - рекла је.

Фото: Профимедиа

 

 

Анђелина пати од Белове парализе. То је ретка болест

Више здравствених проблема почело је да се јавља када је криза погодила брак Анђелине и Бреда. Када је 2016. године светским медијима неочекивано кружила информација о раскиду пара, фановима је било тешко да поверују у кризу људи који су се заљубили једно у друго на снимању филма "Мр. Госпођа Смит". Испоставило се, међутим, да је ствар много компликованија и да се не ради само о љубавним несугласицама. Испоставило се да се Бред Пит годинама борио са зависношћу од алкохола. Штавише, био је заслужан за бројне романсе које је и сам негирао.

Криза је ескалирала и кулминирала заједничким летом приватним авионом када је дошло до чина агресије између Бреда и његовог сина Медокса. Након слетања, Анђелина је избацила мужа из куће. Тада је ФБИ позвао „анонимни доушник” који је потврдио Питове злостављање деце са којима је могао да се виђа само под наџором психолога. Бред Пит је убрзо ослобођен оптужби. Како је признао, одвајање од породице за њега је био велики ударац. Признао је и проблеме са алкохолом и започео терапију.И Анђелина и Бред Пит су желели да се што пре разведу. Радило се пре свега о добробити деце која су страдала од грешака својих родитеља.

Турбулентно време распада брака ослабило је здравље холивудске глумице. Све више се причало о драстичном губитку килограма и узнемирујућем изгледу Анђелине. Амерички медији дуго су писали да глумица има само 35 килограма, а један од њених (наводно њених) лекара је у једном од часописа написао да Џоли „једва функционише“.

- Скоро да нема поткожног масног ткива на њеним рукама. Њени образи немају сала, што је веома узнемирујуће - рекао је он. Не може се порећи да је Анђелина веома мршава жена. Бледеће облине звезде почеле су да узнемиравају фанове широм света. Није било излаза - морала је да говори лично.

- С обзиром на то да сам у последњој деценији имала доста здравствених проблема и да сам се углавном фокусирала на подизање деце, драго ми је што сам здрава, а и моја деца. Немам другог разлога за бригу. То чини живот смисленим - признала је.

Преломни тренутак био је још један интервју звезде у штампи. Ово је чланак који се појавио на Ванити Фаир-у 2017. Тамо је Џоли открила да су трауматични догађаји из прошлости, попут компликованог односа са њеним оцем, смрти њене мајке, а потом и неуспешних веза, допринели настанку ретка болест за коју до сада нико од њених фанова није имао појма.

- Ствари су постале тешке.Понекад жене покушавају да преживе док се то не одрази на сопствено тело - рекла је она говорећи о Беловој парализи са којом се суочила.

Фото: Профимедиа

 

Белова парализа је ретко неуролошко стање које узрокује слабост мишића. Ово је стање које доводи до парализе фацијалног нерва и периферног нерва одговорног за кретање лица. Ово може довести до спуштених обрва, немогућности затварања ока... Остали симптоми укључују осетљивост на буку, бол у уху и промене у чулу укуса. Због физичких абнормалности које изазивају Белову парализу, оболели доживљавају значајан ментални стрес и ограничавају своју друштвену активност. Стање у питању погађа 10-40 људи од 100.000 људи. група људи.

Шта узрокује Беллову парализу?

Тачан узрок болести је непознат. Већина научника, међутим, верује да постоји снажна веза између Белове парализе и вирусних инфекција као што су грип, херпес симплекс и респираторне инфекције. Стања повезана са Беловом парализом укључују висок крвни притисак, имунодефицијенције, саркоидозу, рак, лајмску болест и повреде као што су преломи лобање, на пример.

Анђелина је, међутим, признала да је акупунктура та која добро утиче на побољшање њеног здравља. Како је објаснила, сада све ређе осећа симптоме болести. Поред глумице, борбу са овим стањем признао је, између осталих, и Џорџ Клуни, Пирс Броснан, Силвестер Сталоне и Кејти Холмс.

(Ало)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".