Према његовим речима, биће слабих мразева, нове снежне падавине на планинама, а тренутно постоји вероватноћа за појаву снега и у низијама после 7. јануара. Вероватноћа снега за дочек Божића по јулијанском календару тренутно не изгледа тако ниско, на висинама преко 700 метара.

- До среде увече ће преко нашег дела Европе и даље струјати екстремно топао ваздух, субтропског, порекла. Преовлађиваће сунчано и суво. Више облака ће бити повремено над северним делом региона, где понегде само на кратко данас може бити и слабе кише. Ветар слаб до умерен југозападни, док ће у среду испред фронта ветар бити у појачању те ће на планинама бити јак, повремено и врло јак. Данас понегде могућа појава магле, а уз јачање струјања се она не очекује. После подне на северу, западу и југозападу региона повећање облачности које најављује осетнију промену времена која стиже до нас - наводи Чубрило.

У ноћи ка четвртку се рачуна на спуштање хладног фронта уз окретање ветра на умерен, пролазно понегде и јак северозападни и повремене падавине.

- У нижим пределима киша, а снег у пределима преко 700 метара надморске висине, као и на крајњем северозападу Хрватске али ће падавине бити слабе. У четвртак током дана са премештањем хладног фронта и уз врло слабу, секундарну, циклогенезу над Јадраном над средишњим пределима БиХ кој су преко 700 метара,  севером Црне Горе и деловима Србије који су преко 700 метара треба очекивати пролазне снежне падавине уз формирање или мање повећање постојећег снежног покривача. Над северним и западним пределима престанак падавина, а понегде пред сам крај падавина може бити пролазног снега или суснежице. У четвртак дневни максимум од 1 до око 7 степени Целзијуса - каже он.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".