Пошто је пре неколико дана Ужичанин Срђан Веланац успео да се избори са тројицом нападача и сачува живу главу и аутомобил који су разбојници покушали да украду недалеко од Београд кафеа у Чикагу, сличну судбину је доживео још један наш земљак - М. И. који је у новогодишњој ноћи нападнут у предграђу Бриџвју (Бридгевиеw), сазнаје Сербиан Тимес од извора у чикашкој полицији.

Њега су 31. децембра на паркингу тржног центра Кохлс у овом насељу, око 6 сати навече, такође напала тројица нападача, који су вребали жртву из паркираног аутомобила.

Први, који је носио љубичасту капу, му је пришао на паркингу и у њега уперио пиштољ, тражећи да му М. И. преда кључеве од кола, новог форда "мустанга", новчаник и кесу у којој су били покони за родитеље. Пошто су добили оно што су тражили, они су уз шкрипу точкова одјурили у непознатом правцу.

На сву срећу, украдени аутомобил је већ сутрадан пронађен само 15 миља даље, у насељу Оук Брук, а трагови су полицију даље одвели до мотела у коме су нападачи преспавали. Тамо су пронађени и други трагови, за које полиција верује да ће бити веома корисни у проналажењу и хапшењу разбојника.

Чикаго је одраније познат као престоница криминала, због чега је градоначелница Лори Лајтфут прошле године затражила помоћ федералне полиције (ФБИ) у решавању бројних злочина и проблема са бандама у јужном делу града.

Ове године Чикаго је поново заузео неславно прво место по броју убистава у САД. Према статистикама, град је забележио најсмртоноснију годину у последњих четрт века, са готово 800 убистава и више од 3.500 пуцњава током 2021. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".