"Горановић је имао два кривична дела, неплаћање алиментације и насиље у породици. Раније су ова два кривична дела била раздвојена, али су 18. августа они спојени у једно кривично дело", пише у саопштењу Основног суда у Сомбору.

Здравко је због неплаћања алиментације завршио на суду, међутим, он се није појављивао па је суд за њим расписао потерницу. Убица из Сомбора завршио је 29. јула у притвору.

"Горановић је 22. децембра осуђен на јединствену казну затвора у трајању од три године и три месеца. Такође, њему је изречена и мера забране приласка и комуникације Мирјани и Анастасији. Оптуженом је забрањено приближавање на удаљености мањој од 100 метара, забрањено му је даље узнемиравање оштећених у трајању од пет година", наводи се у саопштењу суда.

Фото: Ј. Бекић

 

 

Њему је укинут притвор 22. децембра који је одређен решењем 28. децембра прошле године јер не постоји више разлог због ког би био у притвору.

"Пуштен је на слободу до почетка издржавање затворске казне. Наиме, Сомборац је одлежао већ пет месеци у затвору. Забрана приласка, састанака и комуникације с женом и ћерком може трајати док за мером има потребе, а најдуже 22. марта 2022. године", пише у саопштену сомборског суда и додаје се:

"Након тога ће се испитати да ли има потребе за даљим трајањем мера. Одређено је да ће контролу ових мера вршити ПУ Сомбор, где му се такође одређује и мера забране напуштања боравишта безпретходног одобрења".

Подсетимо, за сада још са сигурношћу није реконструисан злочин, али се претпоставља да је жену и ћерке убио на спавању.

- Претпоставља се да их је убио на спавању, јер у супротном би се вероватно барем једна спасла. Рецимо, да је почео да убада жену, ћерке би ваљда побегле, дозвале помоћ. Пошто је починио масакр, мртве чланове породице је довукао до приземља куће, односно улазног ходника и ту их је спалио. Три леша нађена су један поред другог. Била су скроз угљенисана, до непрепознатљивости. Тело Здравка Горановића нађено је у кући у пламену на тавану куће - подсетио је саговорник упознат са истрагом.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".