О његовом животу углавном се све зна, међутим, овога пута доносимо једну занимљиву анегдоту из Шабановог живота, испричану из угла новинара листа "Сабор". Шаулић је водио врло активан и испуњен живот, о чему сведочи и чињеница да новинари читавих месец дана нису могли да га "улове" ради интервјуа. Кад већ нису могли да га натерају да одвоји време за учешће у њиховој рубрици - написали су текст о својим мукама, који преносимо у целости:

Пре готово месец дана, одлучисмо да гост у једној од наших рубрика буде Шабан Шаулић. Мислили смо, човек је одговора, професионалац је, брзо и лако ћемо ми то с њим... Био је четвртак. За дивно чудо, нађосмо га из цуга.

- Нема проблема, лако ћемо се договорити. Само, данас путујем, враћам се у понедељак, па да то оставимо за следећу недељу - био је љубазан.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Али, немојте да вас следеће недеље нема. Ако нас оставите на цедилу... - били смо опрезни, присећајући се прича о томе како Шабан воли да "врда".

- Одакле вам таква идеја? Видећемо се!

Одахнусмо. Био је убедљив. Мора да је те приче о "врдању" измислио неки злобник! Дође тако понедељак. Од краља ни трага. Изређаше се и остали дани. Кад год позовемо, он или спава, или није ту... Сви рокови за актуелни број прођоше, али, мислимо, стићиће рубрика са Шабаном за онај следећи. Тако наиђе поново четвртак. После неколико узалудних позива, одазва се Шабанова љубазна супруга Гордана.

- Управо се спремамо за пут. Идемо у Шпанију, код ћерке и зета. Вратићемо се у понедељак, Шабан ће неколико дана бити у Београду па ћете га сигурно наћи.

Фото: Ненад Живановић

 

 

Позивамо се и на опасног уредника. Учини нам се да нас је жена разумела, као да зна какви су опасни уредници... Али, поново се изређаше дани и поново је Шабан спавао или није био ту. Од учесталог телефонирања, дођосмо сами себи. Прођоше три недеље. Како да "уловимо" краља? Чујемо, из Беча се вратио већ неколико пута, од када га јуримо, ни у Шпанији није остао... Кад, нађосмо га једног јутра, у цик зоре, негде око девет!

- Ова два дана сам у гужви, у четвртак путујем на тезгу, па кад се вратим... Зовите ме у понедељак, да се договоримо за уторак.

- Да ли је то сигурно?

- Зашто не би било? - питањем одговара Шабан.

Шта ћемо, стрпљење нам је јача страна. А човек је звезда, може му се... Коначно дође понедељак. Поново позвасмо кад време није, негде око девет. За сваки случај, да га бар ухватимо на спавању. Али, човек је био вреднији од нас!

- Шабан је стигао, али је отишао у Крчедин, на пецање. Позовите вечерас после осам - саопшти нам госпођа Гордана.

Знали смо да Шабан воли пецање, између иностраних тезги... Назвасмо у речено нам време.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Да ли се Шабан вратио?

- Јесте, још синоћ - рече глас са друге стране жице.

- Знамо да се синоћ вратио са тезге, а да ли се вратио вечерас, са пецања?

- Каквог пецања?

- Па, оног из Крчедина...

- Није он био на пецању. Зовите сутра!

Звали смо. Пре подне је спавао. Замољени смо, да пошто нам је хитно, позовемо око три. И даље је спавао. Сат касније, по ко зна који пут, није био ту. Најбоље би било, рекоше нам да се јавимо сутрадан око подне... А ми мислимо да је најбоље да га више не будимо!

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору" 23. јуна 1997. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".