Хедер је рођена у Сан Дијегу крајем децембра 1975. године, а одрасла је са сестром Тами, такође глумицом. Прославила се захваљујући Стивену Спилбергу, који је одлучио да је ангажује када је имала пет година и то за франшизу култног хорора "Полтергајст". У то време тражио је девојчицу која изгледа као "сан сваке мајке" за свој хорор на ком је кренуо да ради, а онда је уочио Хедер како са својом мамом руча у истом ресторану у којем је и он био.

 

 

Пришао им је кад је видео да су појеле и замолио да дођу на аудицију те је следећег дана добила улогу. Тада је као опција за лик Керол Ен отпала Дру Баримор која је и редитељево кумче.

Осим у култној франшизи, Хедер је глумила у комичној серији "Срећни дани" те имала још неколико појављивања на телевизији. Спилбергов хорор је постао озлоглашен због догађања на сету и трагедија које су се догодиле глумачкој постави, а управо се смрт О'Рурк сматра најгором с обзиром на њене године.

Преминула је неколико дана пре него што је изашао у биоскопе трећи део "Полтергајста" због компликација изазваних јаким грипом и доживела је два јака срчана удара, како наводе медији, али помињу се и други разлози. Хедер је тумачила улогу Керол Ен у сва три филма серијала о "Полтергејсту". Њена појава и језива реченица "Они су овде" у првом делу серијала омогућила је велики успех филма код публике, али је Хедер изненада преминула током операције опструкције црева. Њена смрт је многе запрепастила, а верује се да је она добила опструкцију црева услед Кронове болести, како се такође наводи.

 

 

Тада је имала 12 година и сахрањена је дан након премијере филма, а почеле су да круже приче о клетви овог филма. Млада звезда је проглашена мртвом 1. фебруара 1988. Многи верују да је клетва почела исте године кад је први филм објављен.

Наиме, он се сматра једним од најстрашнијих хорор филмова свих времена, али сада је познат и као уклети филм Холивуда јер су неки од његових протагониста умрли веома млади, па су многи почели да говоре о клетви.

"Клетва Полтергејст", како је названа, појавила се након смрти четворо глумаца, а најшокантнија је била она мале Хедер О’Рурк, која је имала 12 година кад је сниман филм.

Доминик Дан, која је имала деби у "Полтергајсту" као старија сестра Керол Ен, умрла је насилном смрћу 1983. Задавио ју је њен дечко Џон Свини. Доминик је стављена на апарате за одржавање у животу након напада, али је преминула пет дана касније. Свини је касније проглашен кривим за убиство.

Следећи је умро глумац Џулијан Бек. Он је играо улогу најстрашнијег духа, лидера култа Кејна у “Полтергејсту II”. Није доживео да види овај наставак, пренео је "Сан". Имао је 60 година кад је изгубио битку са раком 14. септембра 1985.

Четврта мистериозна смрт је Вил Семпсон. Он је играо пријатељског духа Тејлора у другом делу филма. Семпсон је умро 3. јуна 1987. у 53. години, након болести узроковане хроничним дегенеративним стањем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".